Fra Lierskogen til Pålsøya

Høstsola stråler over fargerikt løv som enda klorer seg fast på trærne. Det skaper en vakker ramme rundt det flotte anlegget på Pålsøya Park. Med et kjølig drag i lufta er det godt å komme inn i den lune varmen i Mai Eli og Dag Frenningsmoens nye, lekre leilighet.

Vi valgte det gode livet på Pålsøya

Mai Eli og Dag ønsker oss velkommen inn og viser oss rundt. Fargene på veggene har de valgt selv, og det er tydelig at her bor det to med god smak. Det er lunt, moderne og elegant på samme tid. Utsikten er også upåklagelig og det er fascinerende å se hvordan utbygger har klart å sørge for at de fleste leilighetene i boligkomplekset har utsikt til både elv og natur. Duften av nytraktet kaffe sprer seg i rommet mens vi setter oss til rette i den nye salongen for en hyggelig prat.

Flyttet inn i juni og har allerede begynt å slå rot

Mai Eli og Dag er begge spreke pensjonister. Da de valgte å flytte til Pålsøya Park var det etter mange år i enebolig på Lierskogen. Nå ønsket de seg mer tid til å nyte pensjonisttilværelsen, uten å måtte tenke på vedlikehold av hus og hage. —Vi hadde både hus og hytte der behovet for vedlikehold tok mye tid begge steder. Vi så på flere leiligheter både i Drammen og Lier-området før valget falt på Pålsøya Park. Nå kan vi til fulle kose oss på hytta når vi ønsker det, uten å måtte tenke på vedlikehold av hus med hage i tillegg. Det er helt perfekt, smiler de fornøyd. Det at de har barn og barnebarn ikke langt unna, er også en stor bonus.

Stortrives med nærheten til alt

—Vi er begge opptatt av å holde oss i form og her på Åssiden har vi nærhet til absolutt alt. Selv har jeg blitt en flittig bruker av Akropolis treningssenter som ligger et par minutters gåtur unna, sier Mai Eli. Også er det supre turmuligheter rett utenfor døra, enten vi vil sykle eller gå. —Vi har syklet både til Hokksund og Drammen, og benytter også de flotte områdene innover i marka, sier Dag og forteller at han blant annet har syklet den flotte turen via Årbogen i Krokstadelva, inn til Eiksetra i Lier og så tilbake til Pålsøya.

Urbane og spontane

—Også er det jo fantastisk med den flotte turveien langs elva, sier Mai Eli. Den benytter vi gjerne til å gå eller sykle inn til sentrum og legger gjerne inn et kafestopp eller to på veien. Skal vi i teateret eller gjøre andre hyggelige ting i sentrum, kan vi sette oss på bussen rett utenfor døra her, og vips så er vi i byen på 10 minutter. Om vi skal til Oslo er det like enkelt – bussen stopper jo rett utenfor jernbanestasjonen. Og best av alt, den går hver halvtime fra tidlig morgen og til sent på kvelden. —Også må vi nevne eldresenteret i Åssiden kirke, sier Dag. Der serverer de deilige middager hele uka, til veldig gode priser. Det anbefaler vi gjerne. Vi setter rett og slett stor pris på enkelheten ved å bo her og at vi kan være både urbane og spontane i et så rolig og fredelig, men samtidig sentrumsnært område.

Gammelt vennskap ble som nytt

—Da vi flyttet inn var vi selvfølgelig litt spente på hvordan det ville bli. Å flytte fra enebolig og inn i leilighet er jo en stor forandring, men vi hadde bestemt oss for å være positive. Det ble selvfølgelig mange turer til gjenbruksstasjonen, for en har jo samlet en del i løpet av årene. I juni var vi endelig klare for det nye livet. Ville vi trives? Vi kan trygt si at det har gått over all forventning. Vi har så mange hyggelige naboer, og jammen fant vi ut at gamle omgangsvenner, som vi ikke har hatt kontakt med på flere år, har bosatt seg i bygget ved siden av. Nå er kontakten gjenopptatt, og det er utrolig koselig!

Her trives alle – fra 0 til 100

—En annen ting vi liker er aldersspennet og at det er så variert. Det spenner over hele registeret fra folk i 20-årene, til barnefamilier og pensjonister og til naboen vår som er en sprek dame på 100 år!

Plass nok til alle

Med 6 barnebarn var vi opptatt av at det skulle være plass nok, og det har vi fått. Også er det flotte muligheter for lek og rekreasjon ute på området her, med både lekeplass og ikke minst, den sjarmerende lille Pålsøya som har både benker og bord der man kan sette seg ned og slappe av.

Vil dere anbefale andre å flytte hit

—Vi kan jo bare snakke for oss selv, men ja absolutt. Og som vi pleier å si – det er bedre flytte mens man kan og er sprek nok til det, enn å vente til man må bli flytta. Nå kan vi nyte pensjonisttilværelsen med alt den har å by på uten å bekymre oss. Leilighetene her er tilrettelagt for hele livsløpet med alt fra brede dører, heis og enkel adkomst. Heisen går rett ned i garasjen der vi har egen parkeringsplass til både bil og sykler. Der er det dessuten et eget rom for vask av bil med høytrykksspyler og alt en trenger. Og snart står det klart en splitter ny bod der vi kan smøre ski og skru på sykler om det skulle være behov for det. For oss er dette perfekt, avslutter de fornøyd.