Her er det godt å bo

Det har gått et år siden Britt Ingebretsen og Tom Erik Olsen fikk nøklene til sin nye, lekre leilighet i blokk E på Pålsøya Park. Der den første høsten var travel med flytteprosess og spenning, er årets desember fylt av ro og tilfredshet over hvordan hverdagen her har blitt.

Fra verandaer og vinduer glitrer det i tusenvis av små julelys som ønsker velkommen inn i varmen. Et lett snødryss er i ferd med å legge seg over Pålsøya Park og gjør området om mulig enda koseligere. Denne fine, kalde desemberkvelden har Britt og Tom Erik invitert oss hjem for å dele sine erfaringer, slik at enda flere kan bli kjent med et av Drammens triveligste og fineste boligkomplekser.

En ganske spontan beslutning
—Vi hadde egentlig ingen planer om å forlate leiligheten på Hotvedt Strand hvor vi bodde i 10 år, forteller de. —Men så kom vi tilfeldigvis over en annonse for en leilighet her på Pålsøya Park og syntes den så veldig fin ut. Vi kontaktet megler, men var akkurat litt for sent ute og fikk den ikke. Men et lite frø var sådd og da det plutselig dukket opp en ny mulighet med minst like fin beliggenhet, måtte vi bare slå til. Og det har vi virkelig ikke angret på!

Å leve her er helt herlig
—Nærheten til alt, sier Tom Erik entusiastisk, og Britt nikker samtykkende. —Og beliggenheten! Hele området har blitt så flott. Bare se hvor fint alle byggetrinnene har blitt tilpasset hverandre. Det er luftig, leilighetene har en moderne og effektiv planløsning, bergvarme med vannbåren gulvvarme og ventilasjonsanlegg som gir et perfekt inneklima sommer som vinter. Garasjeplassene er store nok til at man kan åpne dørene på bilen på begge sider og heisen fra garasjen går rett opp til inngangsdøren vår. I tillegg er det innendørs parkering for syklene og romslige boder. Ja, også beliggenheten rett ved elva, da! Det er bare å ta på seg skoa og så har du alt du trenger i gangavstand. Matbutikker, møbelforretninger, bilbutikker, hagesenter, jernvare og treningssentre – ja, her er det kort vei til det meste.

Britts kjæreste julepynt ble selvfølgelig med på flyttelasset. Disse flotte nissene har moren hennes laget.

Det er deilig å komme hjem fra jobb og slippe å tenke på plenklipp og snømåking. Det er det andre som tar seg av og jeg kan med god samvittighet synke ned i godstolen etter en deilig treningsøkt. Her er livet godt å leve, sier Tom Erik fornøyd.

Elvepromenaden – en opplevelse i seg selv
Bare noen meter nedenfor leiligheten ligger den idylliske grusveien langs elva som går gjennom Elveparken og videre nedover mot byen. Britt går gjerne både til og fra jobb i Drammen i all slags vær, og fryder seg over hvordan naturen byr på sceneskifter i takt med skiftende årstider. —Det gir så mye energi, sier hun fornøyd. —Vi er så heldige å få være hundepassere iblant, og da er området rundt her helt ypperlig. Tom Erik, som er en aktiv jogger, bruker mer enn gjerne den samme veien til trening. —Ja, også må vi ikke glemme nærheten til marka, sier han. —Skiløyper som strekker seg milevis innover via Tverken og Skimten, Aronsløypa med sitt fantastiske slalåm anlegg og flotte rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Og for barnefamiliene er det flust med lekeplasser, nærhet til både barne- og ungdomsskole og ikke å forglemme Åssiden Idrettsforening som har tilbud om en rekke aktiviteter til barn og ungdom.

Et nabolag å bli glad i, et nabolag for alle
—Vil dere anbefale andre å flytte hit? —Ja, helt klart. At vi skulle falle til ro så fort som vi har gjort, hadde vi ikke trodd. Men det har gått av seg selv. Vi kunne ikke vært mer fornøyd. Selv om det er et område som etter hvert har fått mange boenheter er man likevel skjermet, både inne og ute. Leilighetene er veldig godt isolert, og naboer hører vi knapt. Solforholdene er også utrolig bra og på den romslige, vestvendte terrassen har vi plass til alt vi trenger og kan nyte både grillmiddager og kos med familie og venner. Barnebarna trives også her og kommer gjerne på besøk. Vi bor rett og slett midt i smørøyet, avslutter de fornøyd.

 

Bygningsmassen har en innbydende og flott utforming som glir flott inn i terrenget.

Et lett dryss av snø har lagt seg over Pålsøya Park og gjør det om mulig enda vakrere.

 

Tekst: May Vivi Barkås
Foto: Elin Eike Worren