Her er vi alltid tett på naturen

Kjetil Nilssen og Trude Gusgaard har ikke angret et sekund på at de flyttet fra en stor enebolig ved Smithestrøm gård til et splitter nytt rekkehus på Pålsøya Park. – Det var spesielt beliggenheten som gjorde at vi valgte å kjøpe her, sier Nilssen.

Kjetil (52) og kona Trude (48) var kjapt ute da det var salgsstart på de første boenhetene på Pålsøya Park og sikret seg et flott rekkehus i første rekke ned mot Drammenselva. Og etter å ha bodd der i nøyaktig ett år, er de svært fornøyde med valget de gjorde.

– Vi stortrives her! Vi kan sitte i stua og se ut på elva. Her er vi alltid tett på naturen, og det liker jeg svært godt. Vi har en koselig uteplass, en flott veranda i andre etasje, en passe stor plen og plass til et lite drivhus, sier Kjetil.

 

Padler kajakk til jobb
Rekkehuset deres har tre soverom, to stuer og to bad, noe som er topp når de tre barna tar en tur hjem fra studiene sine. I tillegg har de hunden Vilma, en åtte år gammel Goldendoodle, som har funnet seg godt til rette i sitt nye hjem.

– Leiligheten er akkurat passe stor, og i tillegg har vi garasjeplass og bod, forteller han.

I garasjen har Kjetil og kona også plass til kajakkene de gikk til innkjøp av så snart de var på plass på Pålsøya.

– Vi er ofte ute med kajakken, og når været tillater det padler jeg også til jobben i byen en til to ganger i uka. Det gir er veldig fin start og avslutning på dagen. Jeg går ut ved stranden rett her nede og går i land ved Øvre Sund bru. Derifra triller jeg kajakken på en liten tralle bort til jobben, forklarer Kjetil som jobber som utviklingsrådgiver ved Kompetansenteret for barnehage, skole og oppvekst i Drammen kommune.
Kjetil kan også fortelle at kajakkpadling er en hobby blant flere av naboene.

– Vi er nok en 6-7 stykker som padler her, og vi har tullet litt med at vi skal starte Pålsøen Padleforening, ler han.   

Dyktig hobbyfotograf
Da Kjetil ble 50 år fikk han et fotokurs med den kjente fotografen Morten Krogvold i bursdagsgave av kona Trude. Den gaven tente en gnist, og siden den gang har han fanget mange vakre motiver med kameraet sitt.

 

– Jeg har alltid med meg kameraet på tur, og siden vi flyttet hit har jeg knipset mange naturbilder her på området rundt Pålsøya.
Noen av bildene hans pryder også leiligheten. Kjetil bruker bildelister slik at han kan bytte ut bilder på en enkel måte. På bildelistene i både første og andre etasje henger det nydelige naturbilder tatt i nærområdet. Det ene bildet i andre etasje har fått tittelen «Blåtimen».

– Det bildet ble tatt en tidlig morgen, da elva sto høyere enn vanlig og det var et nydelig lys ute.

Følg gjerne Kjetil på Instagram for å se mange av de flotte fotografiene hans: @kj.nils   

Kort til alt
I tillegg til beliggenheten, var turmulighetene og den korte avstanden til alt avgjørende faktorer for at de valgte Pålsøya Park.

– Vi går turer, løper og sykler. Kona sykler elsykkel til jobben i Lier, og matbutikker har vi rett ved. I tillegg er det hyppige bussavganger til byen. Bilen bruker vi svært sjelden.

Hvordan vil du beskrive livet deres her?

– Det er tett på naturen og enklere.

– Vil du anbefale andre å kjøpe her?

– Ja, absolutt! Vi trives veldig godt og nabolaget er svært trivelig. Vi har også hatt et godt samarbeid med utbygger hele veien og er veldig fornøyde med standarden på leiligheten vår.

 

 

Dere kan se flere av Kjetils bilder her: https://kjetilnilssen.myportfolio.com/