Her gleder jeg meg veldig til å bo!

Vigdis Utrimark har kjøpt drømmeleiligheten i byggetrinn 2 på Pålsøya Park. – Jeg gleder meg til å kunne kalle dette flotte stedet for hjemme, sier hun.

Vi møter Vigdis på en av sine daglige turer forbi Pålsøya Park. Den spreke 61-åringen har akkurat solgt huset sitt på Åssiden etter å ha bodd der i hele 32 år.

– Jeg går Åssiden rundt hver dag, og jeg legger alltid en tur innom her for å se på utviklingen. Jeg var helt sikker på at dette var det rette for meg da jeg signerte kontrakten. Jeg blir fremdeles rørt når jeg tenker på den dagen jeg bestemte meg for å kjøpe. Jeg hadde allerede året før vurdert å kjøpe en leilighet i byggetrinn 1, men jeg var ikke klar og så ikke helt for meg hvordan det ville bli. Jeg angret da bygget begynte å ta form, og da jeg sto her på området en aprildag i år kjente jeg at «Jo, det er her jeg skal være, det er her jeg skal bo». Nå skulle jeg ikke la flere sjanser gå fra meg. Jeg sikret meg en knallfin og gjennomgående leilighet på ca. 70 kvm i byggetrinn 2, forteller Vigdis.

Hun har derfor et klart råd til andre som vurderer Pålsøya som sitt neste hjem.

– Ta sats og hopp i det når magefølelsen stemmer. Nøl ikke!

– Her i blokk D i fjerde etasje skal jeg bo.

På leilighetsjakt i to år

Vigdis hadde vært på leilighetsjakt i hele to år da hun valgte å kjøpe på Pålsøya.

– Jeg har vært på mange visninger i sentrum, men jeg fant ut at det ikke passer for meg å bo der. Det er på Åssiden jeg hører til. Jeg ønsker å bo sentralt, men samtidig ønsker jeg å ha det landlig, luftig og fredfullt rundt meg. Jeg ønsket meg også opp i etasjene, og jeg ville ha garasjeplass i en kjeller og heis opp til leiligheten.

Hun er ikke i tvil om hva hun ser mest frem til når hun skal flytte inn i den nye leiligheten.

– Jeg gleder meg veldig til å slippe snømåking og vedlikehold. Nå kan jeg bare låse døra og reise på turer i inn- og utland uten bekymringer. Det skal bli deilig å slippe det ansvaret slik at jeg kan bruke fritiden min på akkurat det jeg vil. I tillegg gleder jeg til å bo så tett på elva. Jeg er oppvokst ved havet i Hammerfest, så det å kunne se vann fra den nye leiligheten er helt klart et stort pluss for meg, sier hun.

– Har du gjort noen tilvalg på leiligheten?

– Jeg skal endre noen småting på kjøkkenet, blant annet sette inn en mindre vifte. I tillegg ønsker jeg meg badekar på badet, og det håper utbyggeren at de kan fikse for meg. Ellers ønsker jeg å ha det lyst på veggene i leiligheten og heller pynte opp med farger. Jeg skal også kjøpe nye møbler fordi de jeg har blir for store. Jeg ønsker å ha det luftig og lekkert.

Flotte turmuligheter

Den sporty 61-åringen liker både å gå turer langs elva og i marka, og ser på Pålsøya som et perfekt utgangspunkt for en sprek hverdag.

– Dette er jo et fantastisk område for turer. Jeg kan gå flate, raske turer langs elva og den flotte Drammensmarka ligger rett bak her når jeg ønsker meg en skogstur. Jeg er et ekte turmenneske, så her vet jeg at jeg vil trives.