Jeg kunne ikke funnet et bedre sted

—Tenk at det allerede er 5 år siden jeg stod på tomten her, spent som en unge over å ha kjøpt leilighet i byggetrinn 2 på Pålsøya Park. Nå er det 4 år siden bygget stod ferdig og jeg flyttet inn. Det har vært et eventyr og jeg kunne ikke funnet et bedre sted!

Vigdis Utrimark er en usedvanlig sprek dame midt i 60-årene og Åssiden passer henne perfekt med nærheten til absolutt alt. —Ja, jeg bor virkelig midt i smørøyet, sier hun. —Enten jeg vil gå langs den vakre elvepromenaden og inn til byen eller jeg vil bruke den fantastiske marka så har jeg alt i nærheten.

Veien til drømmeleiligheten og det gode liv

Tidligere bodde jeg i rekkehus her på Åssiden og trivdes godt med det. Men med hus og hage følger også mye vedlikehold, og etter 32 år begynte jakten på det gode liv i leilighet. Jeg ville bo sentralt, men samtidig er det viktig for meg at det er fredfullt også. Så jeg brukte god tid, ja et par år faktisk. Jeg så først på en del leiligheter i sentrum, men syntes det ble litt mye forurensning og støy. Men så, på en av mine daglige turer Åssiden rundt, ble jeg sittende på en benk like nedenfor her da jeg skulle ta en pause. Og det var mens jeg satt der og så ut over det flotte området, at jeg fikk en overveldende følelse av endelig å ha funnet akkurat det jeg hadde lett etter.

Jeg har ikke angret en dag!

Når jeg først har bestemt meg, går ting kjapt og allerede dagen etter var jeg på plass hos megleren og signerte kontrakten på det som skulle bli mitt nye hjem. Og jeg har ikke angret en dag! Her har jeg virkelig funnet alt jeg drømte om og mere til, sier hun entusiastisk.

Hva er det som gjør Pålsøya Park perfekt for deg?

—Alt, sier Vigdis og smiler varmt. —Da jeg fikk prospektet la jeg særlig merke til hvordan så godt som alle leiligheter har utsikt til elva. Her har arkitektene virkelig gjort en utrolig jobb! Men ikke nok med at jeg har en stor, deilig vestvendt terrasse der jeg har utsikt over elva og sol til langt på kveld – i tillegg er det bred svalgang med utsikt mot sørøst på den andre siden, der jeg kan nyte morgenkaffen og soloppgangen.

 

Fra den vestvendte terrassen har jeg sol til langt på kveld og utsikt over vakre Drammenselva, og fra svalgangen på den andre siden kan jeg nyte morgenkaffen og soloppgangen

Alt er tilrettelagt

Vi trenger ikke å tenke på verken snømåking, gressklipping eller stell av hekker da det er tjenester som kjøpes inn. Bygget er godt isolert og det finnes ikke lytt, vi har jordvarme som gir jevn og behagelig innetemperatur hele året, vaskehall der vi kan vaske bilen, romslige garasjeplasser, parkmessig opparbeidede uteområder og ikke minst har jeg utrolig hyggelige naboer.

De som vil kan bli med i aktivitetsgruppe som gjør det hyggelig i uteområdene og vi har til og med en festkomite som drar i gang grillfester på sommeren og julegrantenning til jul. Alt er selvfølgelig helt frivillig og ingen «må» om de ikke vil. Også har vi alt vi trenger av både matvarebutikker, treningssentre, og spesialforretninger i nærområdet. Og skulle jeg ønske å ta bussen, er holdeplassen knappe hundre meter unna.

Det vakre området er parkmessig opparbeidet. Her er det lett å trives.

 

Høy trivselsfaktor både inne og ute

Vigdis viser oss først det flotte uteområdet og tar oss med ned til idylliske Pålsøya som har gitt boligkomplekset navnet sitt. Her kan man sette seg ned på en av benkene om man vil og nyte synet av svaner, ender, skarv og småfugl. Kanskje vil man vasse litt eller ta et bad i elva på en varm sommerdag? Eller hva med en kajakktur? Mulighetene er mange, og tilgjengeligheten er enkel.

Etter vår lille rundtur ute, tar Vigdis oss med inn i den lekre leiligheten. —Se på den utsikten, sier hun entusiastisk. Og det er lett å forstå hva hun mener. Utsikten er fantastisk! Fra svalgangen ser hun nedover mot Drammen og på den vestvendte terrassen utenfor stuen har hun panoramautsikt helt til Kongsberg. Himmelen er som et maleri i kontinuerlig forandring. Da hun flyttet inn, gjorde hun en del tilvalg og fikk blant annet satt inn badekar i badet. Rommene er lyse og delikate og bærer preg av Vigdis’ gode smak og sans for detaljer. Jo, det er lett å forstå hva hun mener med trivsel.

Idylliske Pålsøya innbyr til rekreasjon året rundt.

 

Vil du anbefale andre å flytte hit?

—Å, ja! Kommer det kontant. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd og kommer aldri til å flytte herfra, avslutter Vigdis fornøyd.