Sensommerfest med gode naboer

August – perfekt for sensommerfest med gode naboer

Det er sent i august. Etter uker med regn og skiftende vær skinner sola klar og varm, og gjør hagen på Pålsøya Park til en grønn og vakker oase mellom de flotte, moderne byggene. Hva er vel bedre da enn å samles rundt bordene for gode samtaler med hyggelige naboer. Festkomiteen i Sameiet Pålsøya Park 3 vet akkurat hva som skal til, og nå er det tid for årets sensommerfest.

Den vakre hagen er et resultat av at flittige beboerne med hageinteresse har gått sammen i «hagegruppa». Det er helt frivillig å bli med selvsagt, men har man først interesse for hage og hagearbeid, ja da er det bare å bli med. Og den engasjerte gjengen har virkelig gjort det fint.

Sensommerfesten – en av årets hyggeligste tradisjoner

Klokka er fem når glade, fornøyde og forventningsfulle naboer møtes og benker seg rundt bordene som er fint pyntet med blomster. Praten går lett, smilene sitter løst og stemningen er så god som den kan bli mellom mennesker som trives i hverandres selskap.

I Sameiet Pålsøya Park 3 har de blitt vant til at den driftige festkomiteen inviterer til hyggelige sammenkomster for her har de både forsommerfest, sensommerfest og julegrantenning. Det har de hatt siden leilighetskomplekset stod ferdig og de fleste flyttet inn i 2019.

Nå er grillene tent, og en herlig duft sprer seg i lufta mens smilene sitter løst. Det er tydelig at her står trivsel i høysetet. Ved den ene grillen finner vi Tom Fanuelsen som passer på at både pølser og annet snadder blir perfekt stekt. Han er en av mange fornøyde beboere som mer enn gjerne forteller hvor fint de har det. —Her har vi alt vi trenger, sier han. —Og selv om vi bor sentralt føles det på ingen måte trafikkert. Her inne på området er det rolig og fredelig samtidig som at det er kort avstand til «alt». De som står rundt, nikker bifallende.

Tar vare på hverandre

Mens vi står og prater kommer en annen nabo forbi. Han har fylt en tallerken med diverse godsaker som skal bæres opp til en beboer. —Vedkommende har ikke anledning til å bli med på festen, forteller han. Men selv om han ikke kan kunne komme ned i dag, må vi jo sørge for at han får litt å spise, sier budbringeren med et smil, før han fortsetter mot inngangsdøra. Og sånn har de det her i Sameiet Pålsøya Park 3 – de tar vare på hverandre og passer på at alle har det bra.

Her er det plass og rom for alle

Styreleder Mikkelsen tar seg også tid til å slå av en prat. Han skryter veldig av jobben som er lagt ned på uteområdet. —Ja, bare se på alt de har gjort her. Og vi ser hva han mener. Det er plantet trær og busker flere steder, blant annet ved det verneverdige bygget som i dag utgjør kontorene til Konsmo Hus og som skaper en lun og sjarmerende kontrastvegg ut mot Buskerudveien. —Og se på de fine krakkene vi har her i hagen, fortsetter han. De har vi fått av NBBL (Nedre Buskerud Boligbyggelag). Nå drømmer vi egentlig bare om en liten pub i nærheten, avslutter han humoristisk.

Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet

Vi beveger oss videre til et av bordene der stemningen er god og smilene sitter løst. Hva er det som gjør det så fint å bo her? Spør vi. —ALT! kommer det nærmest unisont fra den blide gjengen. —Vi har et fantastisk bomiljø, sier Gro Rossvik, og får støtte fra de andre rundt bordet.  —Også beliggenheten! sier en annen. Det kan liksom ikke bli bedre! Selv om det er sentralt med kort vei til alt, er det også følelsen av å bo landlig. Også er det så godt bomiljø. Ja, så godt at selv om festen i dag er i regi av Sameiet Pålsøya Park 3, har de invitert med beboere i Sameiet Pålsøya Park 2 også, for her er det plass til alle.

Tilbake ved grillene finner vi Helge Martinsen som også vil fortelle hvor fornøyd han er. —Jeg trives SÅ godt her, sier han. Bare se deg rundt, så skjønner du hva jeg mener. Vi tar han på ordet, for med så mange fornøyde fjes på ett sted, og så mange glade stemmer, kan vi ikke annet enn å tro på det han sier.

Og snart er det tid for kaffe, vafler og kaker som festkomiteen også har stelt i stand.